Press

EU-s innovációs programban vesz részt az 99999 Informatika

Budapest, 2015. augusztus 5. – Vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az 99999 Informatika Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében, a Versenyképes IKT szektor fejlesztése nevű pályázat révén.

A projekt célja a számos külföldi díjat nyert, gyártó-független 99999 Informatika Kft. saját és partnerei innovációs portfóliójában lévő innovatív projektötletek, termékfejlesztési elképzelések összegyűjtése és rendszerezése. További célja az értékesítési folyamatokra és szervezeti kultúrára jellemző innovációs képességek és potenciál, az ezekben rejlő lehetőségek elemzése. Ezek segítségével egy releváns, brüsszeli irányítású Horizont 2020 pályázat kerül kidolgozásra, együttműködve az Európai Bizottság megfelelő érdekgazdáival, valamint más Európai Uniós (EU) kezdeményezésekkel.

„A projektben való részvételünk legfőbb célja, hogy az informatikai témájú K+F+I termékeket, szolgáltatásokat fejlesztő 99999 Informatika Kft. nemzetközi piaci lehetőségei bővüljenek, és az EU, Horizont 2020 programjában aktívan részt vegyen” – mondta Dongó Péter, az 99999 Informatika Kft. ügyvezető igazgatója.

A Horizont 2020 az EU létező legnagyobb szabású kutatási és innovációs keretprogramja, melynek hétéves költségvetése csaknem 80 milliárd euróra tehető. A Horizont 2020 három fő pillére: Kiváló tudomány, Ipari vezető szerep (az 99999 Informatika Kft. e pillérben vesz részt), Társadalmi kihívások. A Horizont 2020 forrásait a hazai vállalkozások eddig nehezen tudták kihasználni, mivel ez komoly előkészítést és felkészülést igényelt; a most induló projekt ezt a problémát oldja fel.

A 99999 Informatika Kft. olyan, számos külföldi díjat nyert, gyártó-független, adat-központi és adatkommunikációs technológiák öt-kilences rendelkezésre állását biztosító magyar tulajdonú képviselete, amely a legnagyobb gyártók teljes támogatásával, evangelista szemlélettel alakítja ki ügyfeleinek informatikai környezetét. A stabil pénzügyi alapokon nyugvó vállalat munkatársai az ország legjobb egyetemein és kutatóhelyein szereztek gyakorlatot, akik hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal is bírnak.

Bővebb információ:

Az 99999 Informatika Kft.-ről: http://99999.hu/

A Horizont 2020 programról: http://www.h2020.gov.hu/